Kjøp medisin uten resept

Fordeler med å kjøpe online medisin fra nettapotek
Det har blitt vanlig å kjøpe våre medisinske forsyninger på nettet de siste årene. Er det virkelig bedre enn å gå til et lokalt apotek? La oss prøve å forstå hvorfor det er bedre å kjøpe medisin online

Apotek på nett er ditt EU-registrert og godkjent nettapotek som passer for postordre og andre apoteksprodukter. Tilgjengelig på nettet i 5 år Apotek Online er en forlengelse av apoteket. Der finner du mange ikke-reseptbelagte legemidler, tips og helseprodukter. I utgangspunktet er apotek online mer enn 1000 helse- og skjønnhetsreferanser blitt valgt fra de største kjente merkene. Siden selvmedisinering praktiseres mer og mer i Norge, er vårt nettapotek det perfekte stedet for sine tilhengere.

Apotek på nettet er det perfekte stedet for de som ikke vil gå til disken, eller hvis du ikke har en oppskrift på apotek. For hver besøkendes totale tilfredshet blir hver detalj tatt vare på, noe som garanterer et tilstrekkelig svar på alle dine forventninger. Du vil bestille et apoteksprodukt, et stoff eller få medisinsk informasjon. Ønsker du å kjøpe narkotika uten resept?
Du er på rett sted. Tillit Apotek på nett ditt beste Norsk Online apotek

Kjøp av medisiner og kosttilskudd på internett
Bare kjøp medisiner av godkjente, norske nettapotek og nettbutikker. Mange utenlandske nettsteder driver ulovlig salg av medisiner som er falske eller har manglende eller skadelig virkning. Derfor er det ikke tillatt for privatpersoner å importere medisiner pr. post.

Ikke tillatt å importere medisiner til personlig bruk
Det er ikke tillatt å få tilsendt legemidler fra utlandet, verken som gave fra venner eller ved netthandel. Det finnes unntak dersom legemidlet sendes fra EU/EØS og samtidig er reseptfritt i Norge, har norsk markedsføringstillatelse og norsk pakning. Legemiddelverket kjenner ingen europeiske nettapotek som selger produkter som oppfyller alle disse kravene, så i praksis er import av legemidler pr. post ikke tillatt​.

Både reseptfrie og reseptpliktige medisiner kan bli stoppet i postsendinger fra utlandet. Selv om du har fått resept av norsk lege for en bestemt medisin gir det ikke rett til å kjøpe tilsvarende medisin på internett fra utlandet. Husk at et produkt kan regnes som medisin i Norge selv om det ikke er slik i landet produktet importeres fra.

Risikabelt å kjøpe medisiner fra utenlandske nettsider
Du tar en stor risiko ved å bestille medisiner, kosttilskudd og naturmidler fra nettsteder som driver ulovlig salg. Overvåkning gjort av det amerikanske nettstedet legitscript.com viser at over 90 prosent av nettapotekene bryter amerikansk lov.

Svært mange av «nettapotekene» driver ulovlig virksomhet og selger produkter med en helt annen virkning enn de påstår. Slike produkter kan

inneholde andre stoffer enn det som er oppgitt på pakningen
mangle virkestoff eller ha for små doser slik at du ikke oppnår effekt
inneholde høyere mengde virkestoff slik at risikoen for alvorlige bivirkninger øker
inneholde urenheter som er skadelige
Kosttilskudd som selges på slike ulovlige nettsteder markedsføres ofte som «trygge», «helt uten bivirkninger», «rene» eller «naturlige». Slike produkter kan inneholde ulovlig tilsatte medisiner i ukjente mengder. Det gjelder for eksempel potensmidler og slankemidler. Det er også oppdaget vitaminer som inneholder dopingmidler. Da får du i deg medisiner uten å vite det, noe som kan gi alvorlige bivirkninger, samt gi uheldige reaksjoner med andre medisiner du bruker.

Utnytter frykt
Mange ulovlige nettbutikker utnytter frykt i befolkningen ved å selge falske legemidler mot tilstander eller sykdommer som kan være vanskelig å bekjempe, for eksempel midler som tilsynelatende virker mot covid-19. Det europeiske legemiddelverk (EMA) advarer derfor mot kjøp av slike legemidler fra uautoriserte nettapotek.

Ingen forsikring
Hvis du bestiller medisiner over nettet gjør du det på eget ansvar. Får du skader på grunn av en medisin de har kjøpt står du ofte uten rett til erstatning. Medisiner som selges lovlig i Norge omfattes av en forsikringsordning som sikrer pasienten hvis det oppstår skader som følge av bruken.

Hvordan vurdere om nettapotek er ulovlige
Mange nettsteder, ukeblader og aviser forteller om vidundermidler som kan kurere alle mulige lidelser. Dette er som oftest kosttilskudd og medisiner uten dokumentert effekt der mulige bivirkninger underdrives eller ikke omtales. All informasjon om medisiner bør vurderes ut fra kildens troverdighet.

Hvem er avsender?
Er det en privatperson eller et firma? Hvilken medisinsk kompetanse har vedkommende, og hvilken egeninteresse kan firmaet ha ved å gi nettopp denne informasjonen?
Er firmaet norsk eller utenlandsk? Utenlandske firmaer er underlagt en annen lovgivning enn norske firmaer, og dette kan påvirke blant annet hvilke argumenter det er tillatt å bruke i markedsføringen. I Norge er dette strengere regulert enn i mange andre land.
Har du hørt snakk om more info firmaet før? Kan du finne informasjon om firmaet hos seriøse aktører innen det medisinske området, som for eksempel legemiddelverket.no eller felleskatalogen.no?
Hva er produktet?
Har du hørt snakk om «mirakelmidlet» i annen sammenheng, for eksempel i nyhetsprogram på TV eller lest om det i aviser?
Revolusjonerende medisiner mot alvorlige sykdommer er store nyheter, som omtales i mange kanaler.
Kan du finne informasjon om produktene hos seriøse aktører, som for eksempel Legemiddelverket eller Felleskatalogen?
Virker opplysningene troverdige ut fra det du vet om sykdommer og legemidler fra før?
Hvorfor selges produktene bare på internett? Trygge legemidler med dokumentert effekt er alltid tilgjengelig via apotek og helsevesenet, ikke bare på internett.
Kjennetegn ved nettsteder som driver ulovlig salg
Inneholder ingen kontaktinformasjon som telefon, adresse, kontaktperson eller ansvarlig, men kun e-postadresse.
De selger et bredt utvalg av legemidler til svært lave priser.
De selger ofte legemidler av typen sterkt smertestillende, sterk sovemedisin, midler mot ereksjonssvikt, slankemidler, antibiotika, hormonpreparater og dopingmidler. Disse legemidlene kan ikke selges uten resept fra lege i de aller fleste land.
Et annet tydelig tegn på at nettapotek driver ulovlig virksomhet er at de ikke krever resept. Krav til resept gjelder også ved kjøp av reseptbelagte legemidler fra andre land, uavhengig av om du kjøper legemidler i apotek eller via en nettside. For de fleste kjente legemidler som tilbys over nettet er kravet til resept det samme i alle europeiske land. Selv om en person utgir seg for å være lege på en nettside, er ikke det et bevis på at personen er autorisert lege i landet du kjøper legemidler fra.

Vi minner om at det ikke er tillatt å få tilsendt legemidler fra utlandet med unntak av legemidler som er reseptfrie i Norge, har norsk markedsføringstillatelse, norsk pakning og sendes fra EU/EØS-land. Legemiddelverket kjenner ingen europeiske nettapotek som selger produkter som oppfyller alle disse kravene. Det betyr at det i praksis ikke er tillatt å importere legemidler pr. postforsendelse.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Kjøp medisin uten resept”

Leave a Reply

Gravatar